2x2. Karamelizuoti graikiniai riešutai

2x2. Karamelizuoti graikiniai riešutai

Juodas, saldus, prieskoningas. Nuodėmingai gerai dera su minkštais sūriais.. Ar žinote kas? Tai, graikinis riešutas - TIKRAI VERTA PASIGAMINTI. Kas nespėsit ar patingėsit, rudenį galėsit įsigyti pas mus krautuvėje.

500g žalių, neprinokusių graikinių riešutų subadykite ilga stora adymo adata (mes pernai panaudojom nedidelį vašelį). BŪTINAI UŽSIDĖKITE PIRŠTINES. Užpilkite šaltu vandeniu ir vėsioje tamsioje vietoje riešutus laikykite 10 dienų. Kiekvieną dieną pakeiskite vandenį.
Naudodami sietelį, riešutus nuplaukite verdančiu vandeniu, kad panaikintumėt atsiradusią rūgimo rūgštį.
Į puodą įpilkite 350ml vandens, suberkite 600g cukraus ir užvirkite. Dėkite 2 gvazdikėlius, cinamono lazdelę (taip pat tinka anyžiaus žvaigždutės, kardamono ankštys) ir kaitinkite, kol ištirps cukrus. Suberkite riešutus ir virkite 30-40min., kol riešutai suminkštės.
Riešutus sudėkite į stiklainėlius. Sirupą dar kartą užvirkite ir užpilkite riešutus. Užsukite dangtelius ir apvertę atvėsinkite. Laikykite tamsioje vėsioje vietoje mažiausiai 6 mėn., tik tada riešutai prinoksta ir įgauna reikiamą skonį. PUIKI DOVANA KALĖDOMS!
RIEŠUTUS SKINKITE BIRŽELIO PABAIGOJE - LIEPOS VIDURYJE, GAL NET PABAIGOJE, TIESIOG REIKIA PABANDYTI AR DAR VIDINIS KEVALAS MINKŠTAS IR PRASIDURIA.

Ar Jums jau yra 20 metų?
Taip Ne