Sūdytos silkės „Matjes“

Sūdytos silkės „Matjes“

Švelnaus lyg sviestas skonio, ypatingo kvapo, silpnai sūdytos silkės „Matjes“ tapatinamos su jaunomis ir nekaltomis undinėlėmis.

Šios žuvys, neršiančios Šiaurės jūroje, iki gegužės pabaigos pasiekia idealų dydį ir visi su nekantrumu laukia laimikio. „Matjes“ silkės gaudamos tuomet, kai dar neprasidėjęs jų dauginimosi sezonas, laimikis išdorojamas, paliekant kepenis ir kasą, kurie sūdymo eigoje išskiria charakteringam kvapui susiformuoti būtinus fermentus. Gegužės 31-ąją Olandijoje vyksta silkių festivaliai, vėliau jos šaldomos ir siunčiamos į kitus pasaulio miestus.

Siūlome užsisakyti silkės „Matjes“. Neabejojame, jog ji taps neatsiejama ne tik šventinio, bet ir kasdienio stalo dalimi.

Ar Jums jau yra 20 metų?
Taip Ne