Ar tikrai rudas cukrus dažytas?

Dauguma esame girdėję, kad cukrus - baltoji mirtis. Beveik taip ir yra, jei jis rafinuotas, tai tik “tuščios” kalorijos, gebančios pakelti cukraus kiekį kraujyje. Ir tiesiog rudas cukrus “nepadės”, nes dažniausiai tai tas pats cukrus tik dažytas melasos sirupu. Žinojot!

2x2. Kepam žuvį su visais viduriais?!

Tiems kas sako, jog nemoka gaminti žuvies sakom - paprasta, kaip 2x2. Tiems kas sako, kad moka, gal bus naudinga - žuvis pagal Viljamą V.Pachliobkiną, pasaulyje pripažintą kulinarijos meno, istorijos, teorijos ir praktikos specialistą.

ABC: Kas tas ČATNIS? Arba nauji vardai virtuvėje!

Lietuviai skirsto bulves į labai ankstyvas, ankstyvas, vidutinio ankstyvumo, vėlyvas ir labai vėlyvas bulves, į tinkančias cepelinams ar blynams, tačiau uogienes, net tada, kai gaminame ne iš uogų, vadiname vienu vardu.

Kelionės. Vynas ir malūnsparniai

Kas sieja dūmus, malūnsparnius ir šalnas? VYNAS.
Lankėme mylimą Kolkman vyndarių šeimą Austrijoje ir išgirdome štai tokią  pavasario istoriją. Kuri tikrai nustebino...

2x2. Karamelizuoti graikiniai riešutai

Juodas, saldus, prieskoningas. Nuodėmingai gerai dera su minkštais sūriais.. Ar žinote kas? Tai, graikinis riešutas - TIKRAI VERTA PASIGAMINTI. Kas nespėsit ar patingėsit, rudenį galėsit įsigyti pas mus krautuvėje.

Sūdytos silkės „Matjes“

Švelnaus lyg sviestas skonio, ypatingo kvapo, silpnai sūdytos silkės „Matjes“ tapatinamos su jaunomis ir nekaltomis undinėlėmis.

Julius Meinl kava

Meinl istorija prasidėjo 1862-iais, kuomet Julius Meinl I atvėrė pirmąją bakalėjos krautuvę Vienos centre, prekiaujančią daugiausia prieskoniais ir kava.

Obuolių actas

Obuolių actas – po šaukštą kas rytą!

Obuolių acte galima rasti daug mikroelementų, naudingų
visam mūsų organizmui: kalio, magnio, geležies, natrio,
fosforo, vitaminų A, B, C, E, naudingų rūgščių ir pektinų!

Receptas. Bulvės su artišokais ir kaparėliais

Šviežios bulvės ant stalo ir receptas, kuris, patikėkit, nepaliks abejingo nei vieno

Kelionės. Kaparėliai

Iš kiekvienos kelionės kažką parsivežame. Seniau, sako, žmonės keliaudavo praplėsti akiratį, paragauti naujų skonių, pažinti kitus kraštus...o ko keliaujame mes...

2x2. Lašišos sūdymas

Dažnai deklaruojame, kad mėgstame žuvis, puikiai žinome, jog jos labai naudingos, einame į parduotuvę, pastovime, paskaitome pavadinimus, pažvelgiame žuviai į akis... apsisukame ir perkame vištą. O gal šįkart lašišos?

Ar Jums jau yra 20 metų?
Taip Ne