Dauguma esame girdėję, kad cukrus - baltoji mirtis. Beveik taip ir yra, jei jis rafinuotas, tai tik “tuščios” kalorijos, gebančios pakelti cukraus kiekį kraujyje. Ir tiesiog rudas cukrus “nepadės”, nes dažniausiai tai tas pats cukrus tik dažytas melasos sirupu. Žinojot!
Tiems kas sako, jog nemoka gaminti žuvies sakom - paprasta, kaip 2x2. Tiems kas sako, kad moka, gal bus naudinga - žuvis pagal Viljamą V.Pachliobkiną, pasaulyje pripažintą kulinarijos meno, istorijos, teorijos ir praktikos specialistą.
Lietuviai skirsto bulves į labai ankstyvas, ankstyvas, vidutinio ankstyvumo, vėlyvas ir labai vėlyvas bulves, į tinkančias cepelinams ar blynams, tačiau uogienes, net tada, kai gaminame ne iš uogų, vadiname vienu vardu.
Kas sieja dūmus, malūnsparnius ir šalnas? VYNAS.
Lankėme mylimą Kolkman vyndarių šeimą Austrijoje ir išgirdome štai tokią pavasario istoriją. Kuri tikrai nustebino...
Juodas, saldus, prieskoningas. Nuodėmingai gerai dera su minkštais sūriais.. Ar žinote kas? Tai, graikinis riešutas - TIKRAI VERTA PASIGAMINTI. Kas nespėsit ar patingėsit, rudenį galėsit įsigyti pas mus krautuvėje.
Švelnaus lyg sviestas skonio, ypatingo kvapo, silpnai sūdytos silkės „Matjes“ tapatinamos su jaunomis ir nekaltomis undinėlėmis.
Meinl istorija prasidėjo 1862-iais, kuomet Julius Meinl I atvėrė pirmąją bakalėjos krautuvę Vienos centre, prekiaujančią daugiausia prieskoniais ir kava.
Obuolių actas – po šaukštą kas rytą!
Obuolių acte galima rasti daug mikroelementų, naudingų
visam mūsų organizmui: kalio, magnio, geležies, natrio,
fosforo, vitaminų A, B, C, E, naudingų rūgščių ir pektinų!
Šviežios bulvės ant stalo ir receptas, kuris, patikėkit, nepaliks abejingo nei vieno
Iš kiekvienos kelionės kažką parsivežame. Seniau, sako, žmonės keliaudavo praplėsti akiratį, paragauti naujų skonių, pažinti kitus kraštus...o ko keliaujame mes...
Dažnai deklaruojame, kad mėgstame žuvis, puikiai žinome, jog jos labai naudingos, einame į parduotuvę, pastovime, paskaitome pavadinimus, pažvelgiame žuviai į akis... apsisukame ir perkame vištą. O gal šįkart lašišos?